Activiteiten in beweging van het gouden hart

Bijeenkomsten in beweging van het gouden hart

Beweging van het gouden hart is geen organisatie, opleiding of praktijk. Het is een ander woord voor bewustzijn, de Liefde, die overal in het universum aanwezig is en ons beweegt naar heelheid en verbondenheid.

Al sinds 2008 houden we bijeenkomsten afgestemd op deze energie van Eenheidsbewustzijn. Ze ondersteunen de universele verandering van bewustzijn in jezelf en in de wereld. We bieden een ontmoetingsplaats waar jouw bewustwording en bewustzijnsverandering, in openheid en ontvankelijkheid voor elkaar, wordt beleefd. Samen gaan we op weg naar meer liefde voor jezelf én elkaar. De basis van een andere wereld. Het Boek van het Hart  is ondersteunend voor deze bijeenkomsten.

INHOUD.

De avonden in beweging van het gouden hart zijn hele fijne en bijzondere avonden, aldus deelnemers. Ze worden gehouden om in contact te zijn of te leren komen met je diepste zijn. We helpen elkaar ons te herinneren dat we deel  zijn van een bron van Licht en Liefde, die ook via ons innerlijk aanwezig is en waarop we ons kunnen afstemmen. Via een eenvoudige oefening, leer je in contact te komen met en bewust te worden van de stille aanwezigheid van dat dieper gelegen Zelf. Dat voelt als thuiskomen. Jezelf zijn. Je ervaart daardoor een rust en verbondenheid, met jezelf, je lichaam en de wereld om je heen. Tegelijkertijd ervaar je deel te zijn van een Bron die veel ruimer is dan je ik.

Afstemmen op je essentie.

In het leren afstemmen op de stilte van je essentie, worden de verschillende lagen van bewustzijn in jou tot Een. Dat brengt je de ervaring dat je altijd Liefde en Licht bij je draagt, omdat je er al deel van bent. Als je daarvoor ontvankelijk bent, leidt dat tot zelfacceptatie, veiligheid, zelfvertrouwen, inspiratie, heling, rust, inzicht, innerlijke vrede, vreugde, Liefde. Er ontstaat daardoor een andere verbondenheid met jezelf, met anderen en de aarde waarop wij leven. Het weten én ervaren dat deze bron van Liefde en Licht deel van jou is, maakt het makkelijker je er ook in je dagelijkse leven op af te stemmen, er verbonden mee te zijn en er vanuit te leven.

Verandering.

Ondanks je andere afstemming kun je ook nog in jezelf levende oordelen, overtuigingen, angst, pijn of klachten tegen komen, die jou weer opnieuw van de Liefde in jezelf afscheiden. Het verheugende is dat je nu bewust ruimte en openheid kunt hervinden voor de altijd aanwezige, liefdevolle helende scheppingskrachten in jou.  Je leert hoe je de verbinding met je essentie kunt herstellen. Dat is diep liefdevol en helend voor jezelf. Je wordt daardoor de Lichtdrager die je van oorsprong bent. Dat geeft een heel ander perspectief aan je leven en aan de wereld dan vanuit het ego/ik bewustzijn.  Een verandering waar onze wereld om vraagt. De bijeenkomsten zijn  ervaring -en belevingsgericht, waarbij je door ook in je dagelijkse leven anders af te stemmen, steeds meer vertrouwd raakt met het onderwerp. De bijeenkomsten worden door mij begeleid vanuit de energie van Liefde en WijsheidsLicht van dat moment.

AANMELDEN.

Wil je mee gaan doen aan deze bijeenkomsten, dan ben je van harte welkom.  Zie de data in de agenda. Je kunt je aanmelden via info@bewegingvanhetgoudenhart.nl en dan tegelijk je bijdrage overmaken naar NL 09 RABO  0113729774  t.n.v.  MWH Langenhuijsen o.v.v. je naam en de data. Dan pas is je aanmelding definitief en ontvang je na sluiting van de inschrijvingstermijn verdere informatie o.a. over locatie en deelnemers.

Reacties over bijeenkomsten in beweging van het gouden hart

REACTIES VAN DEELNEMERS IN BEWEGING VAN HET GOUDEN HART:

citaten uit Het Boek van het Hart:

Als ik de oefening doe, dan ervaar ik heel veel rust. Een rust die ik eigenlijk niet zo vaak ervaar. Ik voel mijn lichaam dan beter. Het is een stilte, innerlijk, ook in mijn hoofd. Ik merk dat ik veel denk, vaak is het niet belangrijk wat ik denk, maar ik denk. Als ik zo zit, dan ervaar ik stilte. Het is heerlijk. Het geeft ruimte, innerlijke ruimte.

“Ik merk dat ik de laatste jaren veel meer vanuit mijn hart leef. Waar ik eerder dingen deed om aardig gevonden te worden, doe ik dat nu niet meer”.

“Ik heb ervaren dat ik door het samenzijn met jou meer in connectie kwam met dat dieper Zelf en daardoor ook bepaalde aspecten van mijn leven beter begreep. Het was altijd heel liefdevol en ik voelde me veilig.”

“Ik leerde mij gemakkelijker te focussen op mijn lichaam en te luisteren naar mijn innerlijk, naar wat dat mij op dat moment te vertellen had. Ik leerde daar meer op vertrouwen. Mijn luisterplek is duidelijk meer van buiten naar binnen verplaatst. Dat is ook echt het goede van thuiskomen bij je Zelf.”

“Die grootsheid die je voelt, waar je mee verbonden bent en waar je deel van bent, die is zoveel ruimer dan je ik. Die is oneindig. Als ik die ervaar, raak ik daar heel erg ontroerd van.”

“De verbinding via de oefening heeft mij erg geholpen bij het hyperactieve en het chaotische stuk. In het algemeen is het veel beter geworden. Mensen die mij langer kennen zeggen dat ik minder chaotisch en nerveus ben. Ik krijg ook signalen dat ik rustiger en zachter van karakter ben geworden”.

“Even was daar nog de angst dat ik niet goed genoeg ben. Maar het wonderlijke is, dat je op zo’n diep niveau komt, dat het helemaal niets meer uitmaakt, wie jij bent of hoe en wie de ander is.  Het brengt zo’n innerlijke openheid dat je gewoon moeiteloos kunt Zijn. Er valt zoveel weg en er is tegelijkertijd zoveel. Je bent samen in de Eenheid, in verscheidenheid. Er is een waarachtige diepe verbinding met elkaar. We omhelzen elkaar bij het weggaan. Mensen die ik niet ken. We zijn er allemaal door geraakt en ontroerd. Dit is wat de wereld nodig heeft”.

Recente reacties :

De avonden bij Mirjam geven mij innerlijk rust en een hernieuwde thuiskomst. Ik ervaar dit als een ware openbaring”. Nick Suurland ( 03-2018 Eindhoven)

♥  Tijdens een bijeenkomst in De Sprong in Geldrop, werd ik geraakt door de onbegrensde liefde die Mirjam bij zich draagt. Deze onbegrensde liefde had mij zo geïnspireerd dat ik me had ingeschreven voor de avonden ‘in beweging van het gouden hart’, een gouden keuze. De HOBO oefening(Handen Op de Buik Oefening) zorgt ervoor dat ik voor altijd weet hoe ik, wanneer ik weer in mijn hoofd schiet, terug kan reizen naar mijn hart. Door deze reis structureel te maken, voel ik dat mijn ontvankelijkheid groeit en groeit, waardoor mijn zelfliefde stijgt en stijgt. Ook al gaan daar soms tranen door pijn aan vooraf, we zijn het zo waard! Dankjewel Mirjam voor deze onvergetelijke ervaringen”. Sandra Temmerman ( 03-2018 Waalre)

Mijn hele leven heb ik gevoel gehad dat er veel dingen niet klopten. Voornamelijk in het geloof en de economie. Maar door het drukke leven en het gezin, waarin 1 gehandicapt kind heb ik niet de rust gehad om veel na te denken. Zo rond mijn veertigste begon ik plannen te maken om zo snel mogelijk onafhankelijk te kunnen zijn. Na de aanslagen van 11 september 2001 en de financiële crisis van 2008 begon ik zeer veel te lezen en te praten met mijn collega met wie ik elke pauze minimaal een half uur buiten liep. Wij hadden ook vrienden die het een en ander deden op het spirituele vlak, maar dit heb ik lange tijd afgewezen. Toen ik 3 dagen ging werken had ik steeds meer tijd en kwam David Icke op mijn pad. Aan hem heb ik veel gehad maar toch ontbrak er wat. Het was toch niet helemaal kompleet. Het toeval wilde dat ik met Mirjam in contact kwam tijdens een wintersport in 2017 door dat zij mij zag lezen in een boek van David Icke. Toen wij van elkaar afscheid namen zei Mirjam tegen mij : ” ik heb ook een boek geschreven “. Na het lezen van haar boek, dat vol liefde en licht is, begin ik steeds meer een heel mens te worden. Door mijn verandering veranderen er ook mensen om mij heen. Je benadert alles anders, je benadert alles vanuit liefde. Je ergert je steeds minder aan mensen maar je vraagt je af waarom ze iets doen, je vraagt je af wat ze meegemaakt hebben, waarom ze zo reageren. Steeds meer onbekende mensen groeten je spontaan. Alleen onze innerlijke kracht die vol licht en liefde is kan de wereld veranderen. Het boek van Mirjam en de bijeenkomsten bij haar vormen een heerlijke leidraad om weer een heel mens te worden zoals dat de bedoeling is. Zij vormen een basis om je thuis te laten komen bij wie je werkelijk bent. Natuurlijk worden er pogingen gedaan om je weer in de matrix ( maatschappij ) terug te halen, maar telkens winnen liefde en licht het daarvan. Het gaat steeds makkelijker en sneller om de liefde en het licht weer te vinden”. Piet Jongeneel (04-2018 Nieuw Capelle a/d IJssel)

Ik heb de (tot nu toe 2) avonden bij jou als heel fijn ervaren. Er heerst een hele fijne ontspannen sfeer waar ik me prettig bij voel, en waardoor ik me ook goed op de Hobo-oefening kan concentreren. Er is ook alle gelegenheid vragen te stellen. Ik wil hier zeker nog een tijdje mee doorgaan. Thuis probeer ik de Hobo-oefening elke dag te doen, maar het kost me vaak moeite er helemaal in te komen, zoveel gedachten leiden me af! Waarschijnlijk daardoor heb ik nog niet zoveel veranderingen bemerkt in m’n dagelijks leven. Wel heb ik 2x een klein ‘inzicht-moment’ gehad tijdens de oefening. Verder ervaar ik wat meer rust af en toe, en merk ik dat ik me soms wat meer bewust ben van ‘het moment’. Met deze resultaten ben ik erg blij en ik blijf dan ook doorgaan met de Hobo-oefening. Nog even naar aanleiding van wat je gisteravond zei aan de deur toen ik wegging (dat ik me niet teveel moet richten op het overgaan van klachten (of zoiets) omdat dat juist tegendraads werkt); dat is eigenlijk ook wat mijn 2e inzicht me gaf: een ontspannen bevrijdend gevoel van loslaten van alles, niet hechten aan of gefocust zijn op resultaten. Niet strak vasthouden aan dingen (het moet altijd zus of zo) maar laat het los! Dat had de buizerd me ’s ochtends al laten zien met zn zweefvliegen op de windstromen, en het liedje in m’n hoofd (let it go) was natuurlijk ook niet toevallig! Bedankt nogmaals voor gisteravond,  en die laatste woorden gaven me weer moed, ik ging met een warm gevoel de deur uit.”Marjolein van der Hout (04-2018 Leende)

 

Agenda activiteiten.

2019. 

VOORJAAR 2019. BIJEENKOMSTEN IN BEWEGING VAN HET GOUDEN HART.

Aankondiging: in 2019 starten twee nieuwe groepen(maximaal 9 personen): op de derde dinsdag van de maand (januari/februari/maart/april) een cyclus van 4 avonden voor verdieping. Op de derde donderdag van de maand( januari/februari/maart/april ) een cyclus van 4 avonden voor kennismaking. Locatie Veldhoven. Kosten €40,- voor een cyclus van 4 avonden. Je kunt al aanmelden via info@bewegingvanhetgoudenhart.nl

De bijeenkomsten dragen de helende energie en wijsheid van ‘Het boek van het hart’ als basis. Als je geïnteresseerd bent, kun je het tijdens de bijeenkomsten aanschaffen. Het is ook te koop o.a. via bol.com  ,te bestellen via boekwinkels en in sommige bibliotheken te leen. (Zie verdere info op de boekpagina) Je bent altijd van harte welkom.

2018.

15 DECEMBER  2018. HARTLICHT, een activiteit tijdens de donkere dagen.

Er is zoveel gaande in de wereld dat ons verontrust, angstig maakt of verdeeldheid brengt. Maar er is ook zoveel liefdevols, goeds en moois in de mensen en in de wereld! Waarom horen wij daar op het nieuws zo weinig over? Terwijl dat ons juist voedt, sterkt en met elkaar verbindt!
Samen zijn we zélf dat baken van licht waar een grote kracht vanuit gaat: dat het hart aangeraakt kan worden in onszelf en elkaar, en we met elkaar de wereld liefdevoller en mooier maken. We roepen dan ook alle mensen in en rond Nuenen, groot en klein, jong en oud, Nederlander en Medelander, gelovigen en ongelovigen, mee te doen aan HartLicht.

Kom met ’n meegebracht waxinelichtje in ’n glazenpotje, naar de winkel van Bio-Kracht in Nuenen en zet daar als ‘n hoopvolle boodschap jouw hartlichtje neer.

Wanneer: zaterdagavond 15 december (tijdens Moonlightshopping)
Tijd:         tussen 19.00 en 22.00 uur.
Waar:       in en voor de winkel van Bio-Kracht, Parkstraat 3 F, Nuenen.

We zetten symbolisch ons hartlicht in de wereld neer, zodat de kracht van het hart letterlijk zichtbaar wordt en al die kleine lichtjes ons verbinden, bemoedigen, helen en vreugde brengen. Het lijkt ons prachtig vele lichtjes te zien die avond, van mensen die hierdoor geraakt zijn en de hartkrachten in zichzelf en in de wereld in hun eigen omgeving (willen) vormgeven en ondersteunen. Kom je ook?

Om 20.00 uur en om 21.00 uur leidt Mirjam Langenhuijsen van ‘Het Boek van het Hart’ in de winkel een korte hartmeditatie die deze hartkracht ondersteunt.

Zij is ook de initiatiefneemster van een meditatieve en creatieve activiteit rond het hart in de klas, waaraan kinderen van groep 6 en 7 van basisschool de Rietpluim mee doen. Hun werkstukken zullen de Hartlichtavond omlijsten.

Tijdens deze avond worden in de winkel van Bio-Kracht ook prachtige schilderijen en tekeningen van Marjan van der Donk tentoongesteld: Expositie ‘Gouden Eeuw 2.0’ . U wordt gastvrij, met wat lekkers, ontvangen door de dames van Bio-Kracht. Voor meer informatie: www.bio-kracht.nl

NAJAAR 2018. BIJEENKOMSTEN IN BEWEGING VAN HET GOUDEN HART.

2018: derde dinsdag van de maand: 16 oktober, 20 november, 18 december. Veldhoven.19.30.u tot 21.00.u. Maximaal 8 personen. Kosten 30 euro voor deze cyclus. Aanmelden en betalen vóór 1 oktober (vol/gaande)                                                                                                                                                                                                                                                                         

Activiteiten in beeld.


Foto boven en onder: het altijd aanwezige liefdevolle in ons midden, ook tijdens de boekpresentatie van Het Boek van het Hart (2017)

Leven in beweging van het gouden hart ontstaat vanuit “het midden” , door hart gedragen bewustzijn. (maart 2018)