Het Boek van het Hart.

Het Boek van het Hart brengt een antwoord op een diep verlangen in jou naar Liefde. Ik ontving in een aantal jaren verlichtende wijsheid die mij een ander begrip daarvan heeft gebracht en mij verbonden heeft met een innerlijke dimensie van Liefde en Licht. Deze wijsheid wordt in dit boek met jou gedeeld om ook jou daarmee te verbinden. Aan de hand van dagelijkse voorvallen en ervaringen, wordt je bewustwording gebracht dat je meer en ruimer bent dan je ik. Dat is een hele ontdekking!!! Het helpt je allemaal je ware, voor mij goddelijk te noemen, potentieel gewaar te worden. De eenvoudige oefening in het boek die daarbij helpt, kan je telkens terug brengen naar de ontvankelijkheid voor en verbinding met Liefde. Die ontvankelijkheid aanleren helpt ook bij het kunnen helen van overtuigingen en pijn die ontstaan is door het gemis aan die verbinding. De liefdevolle energie die het boek bevat, kan je hart openen. Je komt er door thuis bij jezelf. Het boek is ook geschreven om de overgang te ondersteunen van het ego/ik-bewustzijn naar bewustzijn verbonden met het hart, waardoor je jouw potentieel ten volle kan gaan ervaren en Liefde belichamen en leven. Daarmee kun je op de plek waar je woont, werkt en leeft, open voor de Liefde aanwezig zijn, voor de unieke heling, inspiratie en creatiekracht die ze in jou brengt.  In denken, voelen, doen, in Zijn. Het kan je  bewustwording brengen dat je geen afgescheiden ik meer bent, maar deel van Een, in Liefde verbonden met één groot Geheel. Inmiddels komen lezers van het boek voor het samen delen van dit proces bij elkaar in beweging van het gouden hart.(Zie activiteiten.)

Het Boek van het Hart. Het Woord dat heelt. Ondertitel: Over het Licht in jou. Een boek voor iedereen. Auteur Mirjam Langenhuijsen. ISBN 978-90-825408-3-3  Hardcover-272 pagina’s-FSC-21 full color illustraties – leeslint. Uitgave HBPR Landgraaf. Prijs € 20,46 (i.v.m. btw verhoging) (exclusief verzendkosten à € 4,25.)

Cover tekst van Het Boek van het Hart.

De titel van het boek is: Het Boek van het Hart. Het Woord dat heelt.
De ondertitel: Over het Licht in jou. Een boek voor iedereen

De wereld lijkt in een crisis. In de gehele samenleving komt liefdeloosheid en afbraak van oude waarden aan het licht. Dat roept onrust en angst op. Veel mensen vragen zich af waar het met de mens en de wereld naar toe gaat. Het Boek van het Hart laat zien dat deze onrust in de wereld voortkomt uit een evolutie van bewustzijn in de mens. Het biedt een diepgaande inkijk op hoe mens en wereld nu nog gebaseerd zijn op het ego/ik-bewustzijn.

Dit boek maakt je ontvankelijk voor een ander mensbeeld: oneindig Bewustzijn-Licht-Liefde, is de essentie van ieder mens. Dit duurzame boek biedt de lezer een heldere handreiking voor een afstemming op deze goddelijk te noemen kracht in het eigen innerlijk. Dat verbindt het emotionele en mentale leven met de intuïtie en het hart, waardoor een helende en liefdevolle verbinding ontstaat met jezelf, de aarde en de mensen die erop leven. Je wordt volledig mens.

Haar eigen ontmoeting met het Licht en de Liefde bracht de auteur ertoe om Het Boek van het Hart te schrijven. Aan de hand van haar eigen ervaringen en ontvangen wijsheid neemt ze de lezer mee naar de verbinding met zijn diepste essentie. Haar weergave van tal van ontmoetingen en belevenissen maken dit boek tot een mooie en actuele mix van inzicht en praktijk. Zij begeleidt mensen bij de afstemming op hun essentie in verbinding met het dagelijks leven. Een aantal van deze mensen deelt hun ervaringen over wat dit in henzelf en hun leven teweegbracht.

In het landschap van boeken over bewustwording biedt Het Boek van het Hart een goede basis voor iedereen die zich vragen stelt over wat er gaande is in de wereld en die voelt voor het motto ‘Verander de wereld,begin bij jezelf’. Het boek kan een wegwijzer zijn voor beginnende ontdekkers en is een thuiskomen voor de mensen die al langer werken aan bewustwording en spiritualiteit. Lezers zeggen over dit boek: ‘ Het is een prachtig en diepgaand boek, dat voor veel mensen een houvast kan zijn in deze woelige tijd’.

Bestellen.

Het boek is onder het ISBN nummer 978-90-825408-3-3 in alle boekhandels in Nederland en in België te bestellen. 

Bestellen kan ook online,via websites van:
• www.bol.com ,
• www.berneboek.com ,
• www.Joskeswinkel.nl ,
• of via een mail naar: info@hbpr.nl  (uitgever HBPR Landgraaf)

Het boek is opgenomen in de bibliotheekcollectie van Biblion en daardoor aan te vragen en te leen bij sommige bibliotheken. Er is tot op heden aandacht geweest voor het boek in regionale bladen en in een landelijk blad. Ook lezers die geraakt zijn door het boek en willen leven of leren leven vanuit hun zielsverlangen naar Liefde, komen inmiddels daarvoor individueel of in groepsbijeenkomsten samen in beweging van het gouden hart. (Zie activiteiten.)

Hieronder vind je reacties van lezers en tekst uit het boek.

Reacties van lezers.

♥  Ik heb het boek helemaal verslonden en in me opgenomen. Wat brengt dat allemaal teweeg…. inzicht, rust en blijheid. Bedankt voor jouw bijdrage

♥  Inmiddels heb ik enkele passages uit je boek gelezen. Heel bijzonder moet ik zeggen. Goed omschreven, makkelijk leesbaar.

♥  Een inspirerend boek. Ik heb het in een keer uitgelezen. Het heeft me rust gegeven.

♥  Wat een prachtig boek heb je geschreven. Ik ben er in begonnen en heb heel veel herkenning. Ook de HOBO oefening gebruik ik heel vaak, ik heb hem ooit jaren geleden van jou geleerd en leer hem nu aan mijn klanten en kinderen. Je boek komt precies op het goede moment. Dank daarvoor.

♥  Ik ben hier al een hele tijd hier mee bezig. Maar het is heel bijzonder wat dit boek mij brengt. Ik ben weer terug op mijn eigen pad en er vinden veel veranderingen plaats in mijn leven. Dank je wel daarvoor.

♥  Zo een mooi boek. Zo vol Liefde en Licht.

♥  Ben jouw boek aan het lezen. Het raakt me. Dit is de waarheid.

♥  Het boek is heel mooi, herkennend liefdevol en met AHA momentjes. Het is duidelijk vanuit je HART geschreven. Ik vind het fijn dat er mensen door de HOBO techniek gemakkelijk bij hun eenheidsbewustzijn kunnen komen. Jouw boek is zeker een aanrader! Als ik ergens achter sta dan vertel ik dat rond aan iedereen, dat heb ik nu ook weer gedaan. We hoeven er alleen maar te zijn. Wij zijn de liefde en het licht. YES YES YES.  liefs van Nellie.

♥ Prachtig en verhelderend boek. Dit boek heeft mij veel gebracht.Ik begrijp beter wat er in de wereld gaande is en welke verandering er in mij plaats vindt. De ervaringen en de wijsheid van de auteur hebben mij herkenning gebracht. Door het boek ben ik weer thuis gekomen en op mijn eigen pad. Ik had dit allemaal wel eerder willen weten. Maar beter laat dan nooit. De praktische oefening om je op je essentie af te stemmen is zo veel gevend. Liefdevol boek, met veel plezier gelezen. Mum1.  (overgenomen van bol.com)

♥  Dit boek is een absolute aanrader. Ik heb veel boeken gelezen over bewustwording en spiritualiteit. Echter niet eerder heb ik een boek zo snel uitgelezen. Dit boek heeft mij geraakt. De energie van liefde en licht was voelbaar tijdens het lezen en het uitvoeren van de oefening /meditatie. Het boek is prettig leesbaar, duidelijk en toegankelijk. Het biedt een andere kijk op wat er in de wereld gaande is. Het woord dat heelt! Voor mij werd er niets teveel beloofd. Marion Zeeuwe. (overgenomen van bol.com)

♥  Het hart spreekt. Mooi hoe ik mezelf in de beschreven processen kon herkennen. De schrijfster neemt je bij de hand en leidt je stap voor stap naar binnen. Een toegankelijk en inspirerend boek op weg naar eigenheid. Prachtige uitgave. PetraHU.  (overgenomen van bol.com)

♥  Beste Mirjam, wat een ontzettend mooi boek heeft u geschreven “ het boek van het hart. Ik heb het op het juiste moment gekozen in boekhandel “ de Zon” Het heeft mij goed geholpen om te worden wie ik werkelijk ben, en mag eindelijk in 2018 gaan starten met het werk waarvoor ik geboren ben…mensen genezen. Nogmaals bedankt dat u deze inspiratie heeft willen delen via een boek. Liefdevolle groetjes Patricia Bernardi.

♥ Een helend boek…Je leest een boek en vindt er het antwoord in op vragen die je al heel lang bezighielden….. Dat is wat dit boek mij heeft gebracht. Deze week ben ik ook naar de 1e bijeenkomst van een reeks van 3 zomerbijeenkomsten geweest van de auteur,Mirjam Langenhuijsen, die toevallig ook nog vlakbij woont. Blij dat dit boek en deze wijze vrouw op mijn pad is gekomen. Annelinda. (overgenomen van bol.com)

♥ Wie ben ik ? Voor mij was dit een leerzaam en inzicht gevend boek. Voedsel43. (overgenomen van bol.com)

♥ Het boek van het hart. Wat een prachtig gedetailleerd levensverhaal met concrete aanpak; ik ervaar verdiepte stilte, liefde en lichtheid. Al lezende bewandel je de verschillende lagen in jezelf. Strubbelingen die je kan ervaren, worden beschreven en lijken zelfs wel universeel! Mijn nieuwsgierigheid naar de groepssessie ‘beweging van het gouden hart’ werd gewekt en deze brengen me bij de stroom van kracht en creatie, van zijn in vrijheid. Dankjewel, Mirjam! Dineke Wouterse.

Voorwoord (uit het boek)

Uit Het Boek van het Hart.

VOORWOORD.

In deze woelige tijd komt dit boek naar je toe. Een boek dat houvast kan geven bij alle onrust in de wereld en het gevoel dat de wereld op drift is geraakt. Het is een boek over de verbindende en scheppende kracht van Liefde. Liefde die de aard van bewustzijn is, de essentie van wie jij bent. Bewustzijn lijkt zo vanzelfsprekend voor ons, omdat we het allemaal in ons hebben. We kennen het woord en gebruiken het gemakkelijk en toch kennen mensen de aard van dit deel van zichzelf nauwelijks. Ook ik kende dit aanvankelijk niet, maar na een ingrijpende bewustzijnservaring – ik droomde over de ramp in Tsjernobyl nog vóórdat deze plaatsvond – begon ik mezelf er vragen over te stellen.
Vragen over wat dat wonderbaarlijke ‘bewustzijn’ in de mens is. Dat bracht mij steeds méér ervaringen in mijn innerlijk en in mijn dagelijks leven, met een diepgaande en verlichtende wijsheid die mij, en inmiddels ook anderen, tot een ánder mens hebben gemaakt.

‘Ik geloof niet in God. Ik geloof in de mens’, hoorde ik laatst iemand op tv zeggen. Maar wat als deze aspecten beide deel van ons zijn en ons alleen tesamen volledig mens maken? Wat als wij ons bewust worden van de goddelijke aard van dát IN onszélf, dat mensen altijd búiten zichzelf hebben gezocht of het bestaan ervan hebben ontkend?
De wonderlijke kracht van het leven roept ons in deze tijd rechtstreeks op om tot verbinding én bewustwording te komen van het liefdevolle leven gevend Licht van oneindig bewustzijn in ons eigen innerlijk.
Het brengt ons daarmee een nieuw en non-religieus begrip van deze ongrijpbare, goddelijk te noemen kracht. Het woord goddelijk is een woord waar ik lang moeite mee had. Ik vind mezelf niet godsdienstig of religieus. Ik ken echter geen ander woord voor de ervaring van de niet te bevatten scheppingskracht en werkzaamheid van bewustzijn. Een kracht die, paradoxaal genoeg voor een boek, te groots is voor woorden.

Het Boek van het Hart maakt je bewust dat jij zelf déél uitmaakt van bewustzijn dat Liefde en Licht IS. De bewustwording ervan brengt je heelheid en verbondenheid vanuit je hart, met jezelf en de wereld om je heen.
Je wordt er een heel mens van en de energie ervan kun je – via je eigen beleving – leren herkennen en hervinden.
Ik ben een van de mensen die de overvloed van Liefde en Licht voelt en het oneindig bewustzijn daarvan ervaart, dat zich via een bewustzijnsverandering kan verspreiden. Deze bewustzijnsverandering wakkert de kracht aan van het universele gouden hart, de Liefde, in iederéén.

Ik ken de universele Liefdesenergie en haar wijsheidslicht uit eigen ervaring en zie en ervaar tegelijkertijd de chaotische en pijnlijke situaties in onze huidige wereld. Mijn diepste wens is, dat het Licht dat in mij ontstoken is het Licht in jou helpt ontsteken en de verlichting en verbondenheid brengt die wij allemaal zo nodig hebben.
In dit boek neem ik je daarom mee in het transformatieproces dat zich in mij heeft voltrokken en nog steeds voltrekt. De gebieden van waaruit de signalen van bewustwording en bewustzijnsverandering komen kun je daardoor gewaarworden, ook als de signalen zelf een andere vorm voor jou hebben. Het is als kijken in een spiegel, waardoor jij je bewust kunt worden van de non-religieuze, goddelijke aard van jouw diepste essentie.
Het is een innerlijk weten geworden dat het bewustwordingsproces dat ik heb doorgemaakt, deel is van een bewustzijnsevolutie, waarvan ook jij deel uitmaakt.

Ik draag mijn ontvangen inzichten daarom nu aan jou over. De tijd is gekomen dat ik dat kan. Ik herinner me een droom van jaren geleden:

Er is een roltrap van goud.
Beneden staan hele hordes mensen.
Zij staan te dringen om naar boven te komen.
Ik sta boven aan de roltrap
en het is mijn taak om naar beneden zien te komen.
In liefde verbonden,

Mirjam.

De kracht van zachtheid in deze tijd (uit het boek)

Uit Het Boek van het Hart. (Hoofdstuk 8.5)

DE KRACHT VAN ZACHTHEID IN DEZE TIJD.

In verschillende periodes kreeg ik dromen die mij de kracht toonden van dat wat werkzaam wordt in de wereld als jij je innerlijk met je essentie verbindt. Deze dromen brengen mij wijsheid over de kracht waarmee we te maken hebben en die in deze tijd zo nodig is.
De gebeurtenissen in de wereld op dit moment zijn een keiharde spiegel van het bewustzijn dat wij als mensheid nog in ons dragen. Zodra jij je richt op het Licht en de Liefde in jouw innerlijk, op de aanwezigheid ervan in je essentie, word je niet meer door deze gebeurtenissen in je ego/ik-bewustzijn geraakt. Hoe turbulent het ook om je heen is, het gaat aan je voorbij zonder innerlijke schade in jou aan te richten, waardoor je geen pijn en emoties meer aan het collectief bewustzijn toevoegt. Wat er gebeurt, is iets totaal anders: jouw zachte krachten komen in het energieveld van het collectief bewustzijn terecht en hebben invloed op anderen.
Het waren de volgende twee dromen waardoor ik me dat bewust werd.

Samen met enkele mensen rijd ik in een busje door een gebied. In de verte zie ik een hele grote tornado aan komen. Hij komt steeds dichterbij en wij kunnen niet van de weg af. Het gaat allemaal heel snel. Ik richt me op Eenheidsbewustzijn, op de gevoelde aanwezigheid van Liefde en Licht in en om mij heen. Ik blijf daarin aanwezig. De andere mensen zijn aanvankelijk bang, maar worden door deze aanwezigheid ook rustig. De tornado raast over ons heen zonder dat hij ons schade berokkent.

De kracht van je essentie is Liefde, de zachte kracht die nodig is in de wereld. Deze droom brengt mij de wijsheid dat de verbinding met je diepste essentie mijn en jouw bescherming is. Je bent daarin verbonden met het Al, en de kracht ervan werkt als een katalysator in het Geheel. Je brengt zachte krachten in de wereld. Er is niets opgewassen tegen de kracht van Licht en Liefde. In deze tijd van wereldcrisis, van oorlog en geweld, van agressie en polarisatie, van alles wat aan turbulentie gaande is, is dit een diepe wijsheid. De andere droom:

Ik droom over een straat in mijn geboortestad. Het is een bestaande straat met veel cafés. Er zijn veel mensen op straat, het is een drukte van belang. Ik loop de straat in dwars door de menigte. Voor mij, aan het eind van de straat, ontstaat rumoer en de mensen deinzen verschrikt achteruit. Er wordt een agressieve man zichtbaar, die wild rondzwaait met een groot mes. Hij komt recht op mij af. Terwijl ik hem op mij af zie komen, richt ik me op Eenheidsbewustzijn en de voelbare aanwezigheid van Licht en Liefde in mijn hart. Ik voel een grote Liefde in mij uitstromen en ik blijf daarbij aanwezig. Vlak voor de man bij mij is, laat hij zijn mes vallen. Hij begint heel hard te huilen en valt neer. Ik kan hem nog net liefdevol in mijn armen opvangen.

Er is een onvoorstelbare kracht in je innerlijk die werkzaam wordt als jij vanuit je essentie leeft. De zachte krachten van jouw essentie roepen diezelfde bron tot leven in de ander/ het andere, waarmee je op dat moment verbonden bent.

Inhoudsopgave van Het Boek van Hart.

Uit Het Boek van het Hart.

INHOUDSOPGAVE.

Voorwoord.
Over dit boek.

1.    Evolutie van bewustzijn.
1.1. Een nieuwe fase in bewustzijnsontwikkeling.

2.    Wakker worden.
2.1. Bewustwording in mijn eigen leven.
2.2. De ervaring van ’iets anders’ dan mijn ik.
2.3. Verandering van mensbeeld.
2.4. Bewustzijn, energie, materie.
2.5. Ik ben het Zelf.
2.6. Bevestiging tot in het diepst van de ziel.

3.    Onze huidige staat van bewustzijn.
3.1. Onze onwetendheid.
3.2. De rol van religie in de versluiering.
3.3. Afgescheidenheid in oude mens- en godsbeelden.
3.4. De gevolgen van afgescheidenheid: wereldcrisis.

4.    Licht op het ego/ik-bewustzijn.
4.1. Wat is het ego/ik-bewustzijn eigenlijk?
4.2. Vereenzelviging met ego/ik-krachten.
4.3. De volgende stap in de evolutie.
4.4. Een kracht die in beweging zet.
4.5. Verzet vanuit de verwondingscirkel.
4.6. Doorbreking van de verwondingscirkel.

5.    De hele mens.
5.1. Bewustzijnsvoltooiing: het goddelijke potentieel
in de mens.
5.2. Bewust worden.
5.3. Bewustzijn: in verbinding met Eenheid.
HOBO-oefening
5.4. Eenheidsbewustzijn bekrachtigen.

6.    Het krachtenveld.
6.1. Ontmoeting met de vreugde van Eenheid.
6.2. Aankondiging van het proces van transformatie.
6.3. De kracht van afgescheidenheid komt in je
aan het licht.
6.4. Bewust worden van je angst.
6.5. De innerlijke omkering: een fundamentele keuze.

7.    Lichtdragerschap.
7.1. Deel zijn van de Al-Eenheid.
7.2. Dagelijkse voorvallen in het licht.
7.3. Gesprekken vanuit essentie.
7.4. Waar ’hemel en aarde’ in jou samenkomen.

8.    Eenheidsbewustzijn: leven vanuit je essentie.
8.1. De kracht van volledig mens zijn.
8.2. Eenzaam of Eensaam.
8.3. De kracht van cocreatie.
8.4. De liefde van en voor de aarde.
8.5. De kracht van zachtheid in deze tijd.
8.6. Eenheid in verscheidenheid.

Samenvatting.
Nawoord.
Mijn hartsdank aan…
Verantwoording.

Reacties van lezers op Het Boek van het Hart zijn van harte welkom. We zetten ze, met jouw goedvinden, op de website. Je kunt ze ons toesturen via info@bewegingvanhetgoudenhart.nl