Wie je werkelijk bent.

Soms vragen wij ons af: wie ben ik eigenlijk. En dan komt er vaak een opsomming van wat je allemaal wilt, doet en kunt, welke rol je in je gezin hebt, welke hobby’s je hebt of welke functie of status.

Eens vroeg iemand mij: wat doe jij eigenlijk tegenwoordig, ook een vraag waar wij veel aan ophangen. Het antwoord wat ik gaf, was: ik ben mezelf.
Dat was een antwoord dat zo confronterend was voor de vragenstelster, dat zij daarna een half jaar ziek thuis was. In hoeverre was zij zichzelf? Wie je werkelijk bent, is helemaal niet zo scherp te duiden. Het is van zo’n grootsheid wat jou bezielt, dat dat nauwelijks te vatten is en jij bent DAT wat jou bezielt.

Je bént niet al die deel-identiteitjes, je lichaam, je functie, je status of de rollen die je hebt. Je bent een werkelijk Licht: Liefdesenergie die steeds opnieuw tot geboorte komt, en tot in al zijn facetten leven schenkt en creëert. Jouw wijsheid en weidsheid is groter dan je lichaam en toch wil zich dat steeds opnieuw in jou en het leven rondom je heen manifesteren. We kunnen vrij zijn van belemmeringen en denkgewoontes die we hebben gehad, waarmee we dat stralende Licht hebben onderdrukt en beperkt.
In het móment openbaart zich telkens dat Licht in jou, in ingevingen en inzichten, in intuïties, in gevoelens en daadkracht vanuit dit vredevol, eenvoudig Zijn. Niet in een statische vastgezette identiteit, maar in een stromend aanwezig zijn in wat zich in het moment toont of aandient in jou. Wie je werkelijk bent, is de vreugde van Al dat is en de oorspronkelijke Bron van Zijn, die Liefde is.

Zo open en niet identificerend zijn, roept het diepste en het hoogste in je op, dimensies van alle werelden en levens kunnen zich weer in jou kenbaar maken, ook jouw verloren stukjes Licht worden weer aan je toegevoegd. Je herinnert je oude wijsheid of wordt ineens gevoeliger in innerlijk weten of inzicht. Je neemt andere beslissingen, op grond van iets wat je niet anders kan verklaren dan: ik weet of voel dat ik dit moet doen. Je leven begint meer synchroon te lopen met wat je innerlijk ervaart, met waar je blij van wordt, met wat jou werkelijk bezielt en waarvoor je naar deze aarde komt.
Een aarde die jou daarbij ondersteunt en daar verwachtingsvol naar uitkijkt!

beweging van het gouden hart
2-8-2018, mirjam langenhuijsen